Het TEAM

   

 HENRIETTE

Docent Hatha Yoga, Yin Yoga, Critical Alignment Yoga, Senioren Yoga en Zwangerschapsyoga

Mijn naam is Henriette Lugt-Wäckerlin en ik woon in Epe. Sinds begin april 2019 ben ik eigenaar van Yoga Studio Heerde-Epe.

In 2011 ben ik begonnen met Yoga en was er al snel door gegrepen. Ik had het geluk les te krijgen van een zeer wijze, bevlogen yogini. 

Yoga heeft mij geleerd beter te ademen en door het regelmatig beoefenen van verschillende vormen van Yoga voel ik mij fysiek energieker en leniger. Daarnaast heeft het me geleerd naar binnen te kijken, gedachten en gevoelens te observeren en aldus meer zelfbewust (mindful) te zijn.

Omdat ik mij verder wilde ontwikkelen op dit gebied ben ik in 2016 tevens les gaan nemen bij SanaYouYOGA in Heerde. Hier heb ik zowel Flow-, Yin- als Critical Alignment Yoga gevolgd. Aangezien ik nieuwsgierig was naar de filosofie achter de Yoga en het mij wellicht leuk leek om zelf les te gaan geven, heb ik in 2018 de diploma's voor Yoga docent level 1 en 2 en het door Yoga Alliance internationaal geaccrediteerde Flow, Alignment & Yin Yoga Teacher Training certificaat van de SanaYouYOGA docentenopleiding gehaald. In 2019 heb ik de module ‘Verdieping in Anatomie & Bewegen deel 1 en en heb ik de ‘Advanced study Yin Yoga 3’ en een cursus Zwangerschaps-yoga docent gehaald. In 2020 heb ik het certificaat Critical & Alignment Yoga behaald. 

Daarnaast ben ik in 2021 de opleiding Leefstijl en Vitaliteitscoach bij de MARK Academy gaan volgen. In september 2022 heb ik deze studie met succes afgerond. Sindsdien begeleid ik cliënten die een veranderwens hebben op het gebied van gewicht, voeding, energie en leefstijl in het algemeen.


JEANNET

Docent Hatha Yoga, Yin Yoga en Yin Yang Yoga   

Mijn naam is Jeannet Wevers-Braafhart en ik woon in Epe . Door rugproblemen kwam ik eigenlijk pas echt in aanraking met Yoga en leerde ik vooral te voelen en dat was het begin van een stroom van verandering niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Dat de verbinding tussen lichaam en geest zo sterk is was een enorme bewustwording. De stap naar de Hatha Yoga docenten opleiding volgde snel want ik wilde me er graag meer in verdiepen. Al snel ontstond de behoefte om het geleerde over te brengen naar anderen. 

Tijdens de opleiding kwam ik ook in aanraking met Yin Yoga en dat bleek voor mij op dat moment een vorm te zijn die helemaal bij me paste. Het is heerlijk om les te geven in iets waarvan je zelf weet hoe fijn het is om te ontvangen. Zo heb ik dat ook met de Meditatieve Yoga wat daarna mijn uitdaging is geworden. Nog een stap verder de diepte in om te komen bij jezelf….. in stilte. 

Elke yogavorm geeft iets anders wat je nodig hebt. Of het nou Yin of Yang is, het is allemaal heilzaam en verrijkend, het is heerlijk om zo te blijven groeien en ervaren want er is nog van alles te ontdekken, niet alleen tijdens het beoefenen van de yoga maar ook hoe je er mee omgaat als je van de mat afstapt.

I love Yoga 


FEMKE

Docent Hatha Yoga, Yin Yoga, Yin Yang Yoga en Zwangerschapsyoga

Mijn naam is Femke Bloem. De Hatha-yoga lessen die ik geef kennen een vloeiend ritme van vier weken waarin gewerkt wordt met een overkoepelend thema ingegeven door de dierenriem, gekoppeld aan chakra’s en de natuur. Hierdoor zijn de lessen heel gevarieerd en wisselt de inhoud en intensiteit per maand. Inmiddels ben ik ook als Yin-yoga docent werkzaam.

In beide lessen neemt visualiseren en het ‘invoelen’ van het lichaam een belangrijke plaats in. Iedere les wordt afgesloten met een korte ontspanningsmeditatie en thee.

De lessen zijn voor iedereen en iedere leeftijd toegankelijk, en worden veelal als inspirerend en ontspannend ervaren. 


SONJA

Docent Critical Alignment Yoga, Yin Yoga en Senioren Yoga

Mijn naam is Sonja van Boheemen. Ik woon met mijn man en twee zoontjes in Deventer. Na 8 jaar als ecoloog gewerkt te hebben, maakte ik in 2017 de switch naar Yoga. Sindsdien geef ik met veel plezier Yoga lessen. 
Yoga betekent voor mij nieuwsgierig blijven naar je eigen lichaam, gedachten en gevoelens en de interactie tussen dezen. Yoga biedt je de kans om je daarin te blijven ontwikkelen. 

In mijn Yoga lessen leer je hoe je spanning in je lijf weer af kunt voeren. Niet alleen zit je daardoor letterlijk lekkerder in je vel, je leert jezelf ook beter kennen. 

Na een paar jaar Iyengar Yoga begon ik twaalf jaar geleden met Critical Alignment Yoga. De afgelopen jaren heb ik daarin ook de docentenopleiding bij 'Yoga met Selle' in Wageningen gevolgd. In 2019 is daar de Critical Alignment therapie opleiding bij Gert van Leeuwen bijgekomen. In 2018 heb ik ook de Yin yoga docenten opleiding bij Bivag afgerond. Ook in de Yin yoga blijf ik me bijscholen. Zo heb ik enige tijd geleden de bijscholingen Assisted Yin en Yin 3.3 gevolgd. 

 

NANCY

Docent Critical Alignment Yoga, Yin Yoga en Hatha Yoga

Nancy Landman maakte in 2007 kennis met Hatha Yoga en haar interesse was meteen gewekt. Sindsdien heeft zij verschillende vormen van Yoga beoefend. Van Hatha Yoga tot Ashtanga en Iyengar Yoga en de laatste jaren ontspannende Yin Yoga. Sinds 2011 is zij gediplomeerd Yogadocent in diverse stijlen waaronder Hatha Yoga, Critical Alignment Yoga en Yin Yoga.

Nancy is overtuigd van de heilzame werking van Yoga op lichaam en geest en wil graag deze kennis en ervaring overbrengen. Zij geeft al jaren met veel enthousiasme Yogalessen en workshops in Zwolle en omstreken. Haar passie is mensen te motiveren om op een gezonde manier te bewegen en te leven. Nancy geeft op een ‘down to earth’ manier Yogalessen bij Yogastudio’s, bedrijven, buurtverenigingen en sportverenigingen.