Workshops


Hieronder vind je een overzicht van Yoga workshops die in onze Studio worden gegeven.

Leden kunnen zich voor een workshop aanmelden via hun Eversports account of door het sturen van een e-mail naar info@yoga-heerde.nl. 

Niet-leden kunnen een e-mail sturen naar info@yoga-heerde.nl of zich via het formulier aan de rechterzijde van deze pagina aanmelden.


cHAKRA DANS

ZATERDAG 11 NOVEMBER 2023, 14.00 - 16.00 UUR

Kom tot jezelf tijdens een vitaliserende Chakra Dans workshop. We starten met het eerste deel van een Kundalini meditatie. Tijdens deze eerste fase schud je letterlijk alle spanningen van je af. Vastgezette energie komt in beweging en blokkades kunnen hierdoor transformeren in meer levensenergie, plezier en lichtheid. 

In de tweede fase gaan we over naar de Chakra dans. Tijdens deze fase gaan we al dansend op reis door de chakra’s in het lichaam. Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam, gelegen langs de wervelkolom. De verschillende kwaliteiten van de 7 chakra’s komen in de verschillende muziekstijlen en dansen tot uitdrukking waardoor die kwaliteiten weer meer tot uiting kunnen komen in jouw leven, zoals bijvoorbeeld sensualiteit of juist kracht! 

In de derde en vierde fase gaan we de verstilling in. Je ervaart de opgewekte levensenergie die door het lichaam stroomt en meer kalmte en helderheid in de geest. In de verstilling kun je nog dieper in jezelf zakken en je overgeven aan een staat waarin je alleen maar hoeft te ZIJN. Je komt tot rust en voelt je ontspannen, dicht bij jezelf, vitaal en soepel.

Datum: Zaterdag 11 november 2023, 14.00 - 16.00 uur
Docente: Nancy Landman
Kosten: € 22,50 voor leden, € 25,00 voor niet-leden


Minimum aantal deelnemers 5, maximaal aantal deelnemers 13


yin xxl met KLANK

ZATERDAG 25 NOVEMBER 2023, 13.30 - 16.30 UUR - VOL

Een heerlijke Yin XXL workshop waarmee Nancy Landman je meeneemt op reis naar binnen. Gerrit Snellenburg zorgt voor een bedding van klank met zijn tal van authentieke en antieke Tibetaanse klankschalen, gong en diverse andere tribal instrumenten. De trillingen van o.a. klankschalen werken diep door op lichaam en geest.

De boventoon-rijke klanken bevatten specifieke eigenschappen die je energetisch veld opschonen. Samen met de verstillende Yin Yoga houdingen zorgt dit voor een vrijere energiestroming in jou. Er zal veel aandacht zijn voor het individu door diverse instrumenten op korte afstand van het lichaam te bespelen. Hierdoor worden de verschillende Yoga houdingen ondersteund en de werking ervan versterkt. Je geest komt tot rust en je kunt dieper zakken in jezelf. Hierdoor voel je je meer ontspannen, vitaal en gevoed!

Nancy biedt vanuit haar praktijk Anahata Yoga & Wellness o.a. Yoga lessen, mindfulness en wandel/natuurcoaching. Ze laat jou op een uitnodigende en rustige manier jezelf ont-moeten. Meer informatie: www.anahatazwolle.nl.
Gerrit Snellenburg van Klankresonantie Zwolle (www.klankresonantie.nl) is klankschaal masseur, Sjamanitisch practitioner en organisator van mindfulness events.

Datum: Zaterdag 25 november 2023, 13.30 - 16.30 uur
Docenten: Nancy Landman en Gerrit Snellenburg 
Kosten: € 35,00 voor leden, € 40,00 voor niet-leden

Minimum aantal deelnemers 6, maximaal aantal deelnemers 13


 

WORKSHOP NATUUR & LEVENSLOOP

NTB

In deze workshop ga je ‘schat zoeken’ in je levensverhaal aan de hand van het Keltisch jaarwiel.
Het leven dat je tot nu toe hebt geleefd is vaak een grote verzameling van ervaringen. Heel vaak komt men pas tot een wat dieper schouwen op het moment dat je vastloopt en er naar oorzaken voor de stagnatie gezocht moet worden. 

Een heel mooie manier om naar je leven te kijken is door een verband te leggen tussen de getijden in de natuur en je persoonlijke levensloop. Een volk uit de geschiedenis van de mensheid dat dit al deed waren onze voorouders de Kelten.

Zij ontwikkelden een methode waardoor je een groter inzicht krijgt in de levenscyclus van de natuur, maar meteen ook in hoe je eigen leven in elkaar steekt en waarom het tot nu toe is gegaan zoals het is gegaan. 

Door het Keltisch jaarwiel als instrument te gebruiken kan je oude pijn genezen en interessante dingen over jezelf ontdekken. Dit zal je inzicht geven in waar je nu bent, zodat je weloverwogen stappen in de toekomst kan zetten.

De ervaringen en inzichten die je in deze workshop opdoet schrijf je op in het levenswiel-werkblad om mee naar huis te nemen als naslagwerk.

Datum: NTB
Docente: Femke Bloem
Kosten: € 40,00 voor leden, € 45,00 voor niet-leden

Minimum aantal deelnemers 5, maximaal aantal deelnemers 13


Restorative xl yoga

NTB

Deze workshop bestaat uit een extra lange sessie Restorative Yoga. 

Door langere tijd in een comfortabele houding, bewegingsloos te liggen in een stille warme omgeving geef je je lichaam en geest volledige rust. Het lichaam wordt met behulp van 'props' (kussens, dekens, bolsters etcetera) overal ondersteund zodat je alle spierspanning los kunt laten. Het zenuwstelsel heeft op deze manier de tijd om prikkels te verwerken en in balans te komen. 

Zo kan het na afloop aanvoelen alsof je een korte vakantie hebt gehad. Voor wie dit al eens ervaren hebben, nu twee uur de tijd om je onder te dompelen in rust en stilte.

Datum: NTB
Docente: NTB
Kosten: NTB

Minimum aantal deelnemers 5, maximaal aantal deelnemers 13