Critical Alignment Yoga

Tegenwoordig worden onze onder- en boven-rug door werk, maar ook door een verkeerde houding in onze vrije tijd vaak verkeerd belast, met mogelijk aanhoudende fysieke klachten tot gevolg.

Het concept van Critical Alignment Yoga is gebaseerd op het onderscheid tussen bewegingsspieren die meer gelegen zijn aan de oppervlakte en de houdingsspieren, gelegen rond de wervelkolom en gewrichten. De bewegingsspieren hebben de neiging om spanning vast te houden. Daar tegenover hebben de houdingsspieren juist de neiging te verslappen. Door deze disbalans kunnen allerlei klachten en beperkingen ontstaan.

Het doel van Critical Alignment Yoga is om de balans tussen deze twee spiergroepen te herstellen, waardoor het lichaam zonder spanning vrij kan bewegen. Daarnaast verbetert het de lichaamshouding, voorkomt en herstelt het lichamelijke klachten en zorgt het ook voor mentale ontspanning omdat je in stilte met ondersteuning van de adem de verschillende houdingen aanneemt.

Om ontspanning en mobiliteit in het lichaam te bewerkstelligen wordt er gebruik gemaakt van hulpmiddelen als een houten boogje, rubber stripje, vilten matje en een hoofdstandbankje.

Intensiteit van de les: mild.


Nu aanmelden voor een proefles