SENIOREN Yoga


Het lichaam wordt met de tijd stijver en minder flexibel en er ontstaan klachten aan spieren en gewrichten. Yoga is bij uitstek geschikt voor senioren omdat het niet gaat om presteren maar om te leren bewegen binnen je grenzen en te ontspannen door middel van ademoefeningen en verschillende houdingen. Op deze manier ontstaat er steeds een beetje meer ruimte in het lichaam en men voelt zich energieker en soepeler.

Door regelmatig Yoga te beoefenen ontwikkel je meer fysieke stabiliteit en balans. Yoga zorgt ook voor meer mentaal evenwicht doordat het contact tussen lichaam en geest wordt bevorderd. Het leert je om je lichaam te ontspannen en beter te accepteren wat er gebeurt in je leven. Je wordt hierdoor zelfverzekerder en je ontwikkelt meer vertrouwen in het leven waardoor je minder angst en onzekerheid zult ervaren.

Een Yogales voor Senioren is rustig, niet te lang en niet te zwaar. Er wordt aandacht besteed aan heupen en knieën in de vorm van buig-, strek- en draaiende bewegingen die zittend op de grond of op een stoel worden uitgevoerd. Daarnaast wordt er gewerkt aan bewustwording van en aan- en ontspannen van de bekkenbodem. Naast medische zorg kan Yoga voor klachten in dit gebied veel betekenen. Een les wordt altijd afgesloten met een ontspanningsoefening en een kopje thee.

Ook voor herstel na een operatie en/of ziekte verdient het lichaam aandacht en kan deze rustige vorm van Yoga veel betekenen. 


Nu aanmelden voor een proefles