Zwangerschapsyoga


Omdat een zwangerschap en een bevalling veel van je lichaam en geest vragen, kan je wel wat extra ondersteuning gebruiken.

Zwangerschapsyoga draagt bij aan een bewustere beleving van je zwangerschap en een goede voorbereiding van je lichaam en geest op de bevalling. Het houdt je fit tijdens en na de zwangerschap en je bent beter in staat om je te ontspannen door middel van ademoefeningen, yogahoudingen en meditatie.

Door het toepassen van verschillende ademhalingsoefeningen en bewust te luisteren naar je lichaam, leer je je volledig te ontspannen en rust te vinden. Yoga maakt je mentaal sterker waardoor je tijdens je zwangerschap en bevalling meer zelfvertrouwen ervaart. Zo ben je niet alleen lichamelijk goed voorbereid op de bevalling, maar zit je ook tijdens je zwangerschap goed in je vel!

Zwangerschapsyoga is hetzelfde als gewone Yoga alleen zijn de oefeningen aangepast op je zwangere lijf. De oefeningen zijn licht en niet inspannend en zijn er onder andere op gericht het bekken soepeler en sterker te maken. Veel voorkomende klachten zoals pijn in het bekken en de onderrug zijn goed te verhelpen met specifiek verlengende en houding-corrigerende oefeningen. Dit kan zelfs tot vlak vóór de uitgerekende datum.

De oefeningen zij heel gevarieerd. Elke les begint met een korte meditatie en bestaat verder uit ademhalingsoefeningen, staande- en zittende houdingen en wordt afgesloten met een ontspanningsoefening en een kopje thee. 

Vanaf 13 weken zwangerschap ben je welkom bij deze les.

In tegenstelling tot de andere lessen geldt hier geen opzegtermijn van een maand. Het lidmaatschap is dus per direct opzegbaar.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs voor een gratis proefles en ervaar zelf wat zwangerschapsyoga voor jou kan betekenen!


Nu aanmelden voor een proefles